В навечерието на 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий

В навечерието на 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност  се проведе тържество в двора на ОУ „Отец Паисий“ с. Врачеш. Това е един от най-символичните български празници. На тази дата честваме делото на славянските просветители Кирил и Методий и българската просвета и култура, както и създаването на кирилицата в Преславската книжовна школа. Това е празник, който е най-яркият израз на националната  ни идентичност и на българското преклонение пред образованието, науката и културата.
   Със стихотворения, много песни и танци, ученици от всички класове се включиха в празничната програма. Тя започна с българския всеучилищен химн „Върви, народе възродени…“ и завърши с изпълнението на детския танцов състав с ръководител Радослав Цветанов. Г-жа Даниела Дойчева, директор на училището, приветства всички и пожела на ученици и учители да бъдат добри хора и да са горди с делото на светите братя.
   Наградени бяха изявени ученици, показали добри резултати на областни и общински олимпиади, конкурси и състезания.
   Ежегодната награда в памет на Цветана Цолова  за постижения в областта на математиката, придружена с парична награда тази година бе присъдена на Николай Ганчовски  от VIа  клас. 
   За „Българик на училището“ бе наградена Цветина Георгиева от VIIа клас, а за „Математик на училището“ бе избран Румен Минковски от IVа клас.
   Награди получиха и учениците, които се класираха на областните олимпиади по история и география:
Петя Илиева – Vа клас
Маргарита Джамбова – Vа клас
Николай Ганчовски -  VIа клас
 Мария Иванова -  VIа клас
   Учениците от отбора по БДП, ръководен от г-жа Мая Коловска, също получиха награди:
Виктория Василева – Vа клас
Николай Ганчовски – VIа клас
Цветина Георгиева  - VIIа клас
Христо Костов - VIIа клас
Петър Петров - VIIа клас
   Учениците, класирани за финалното състезание на СБУ също грабнаха награди. А ето и техните имена:
Iа клас
Дейвид Ерменков
Димитър Йошовски
Теодора Дранчовска
IIа клас
Давид Кръстев
IIIа клас
Петър Василев
IIIб клас
Милица Михайлова
IVа клас
Румен Минковски
IVб клас
Светлин Джундровски
   Гости на празника бяха кметът на с. Врачеш Драгомир Григоровски, секретарят на НЧ „Събуждане 1895“ Цветанка Маринова, представители на обществения съвет към училището, членове на Пенсионерския куб в с. Врачеш и много родители.
   Поздравителни адреси бяха получени от:
Общински съвет гр. Ботевград; Кметство с. Врачеш; г-н Дамян Маринов-общински ръководител от ПП ГЕРБ; Обществения съвет на училището.
 
210
 
209
 
208
 
211