Седмица на гората

Седмица на гората   

🌳🌲🌳Седмицата на гората е традиционен празник на българската гора и на лесовъдите в България. Отбелязва се всяка година, през първата цяла седмица, на месец април от 1925 г.
Всяка първа седмица на април, наречена „Седмица на Гората“ е последвана от много разнообразни инициативи и събития - от масовите залесявания до интерактивни беседи и игри, в които продължават да се включват хора от всички възрастови групи, жадни да създават, обогатяват и запазят българската гора.
Днес учениците от 2-ри,,а,, и 2-ри ,,б,, класове на ОУ,, Отец Паисий“ с. Врачеш се срещнаха с лесовъдите от Ловно стопанство ,,Витиня,,.
В нея горските служители демонстрираха дейностите по опазване и грижа за природата. На децата се предостави възможност чрез интерактивни игри и занимателни беседи с лесовъдите да научат повече за лесовъдската професия, горските екосистеми и процесите, които протичат в тях. В края на часа учениците засадиха фиданки в двора на училището, които бяха подарени от стопанството. Всеки второкласник получи и индивидуален подарък.
Учениците разбраха, че най-важната задача на цялото общество е опазване и подобряване състоянието на горите, така, че с гордост и достойнство да предадем на бъдещите поколения една Величествена българска гора.🌳🌲🌳

 

g