„Вече мога да чета и пиша!“

 

„Вече мога да чета и пиша!“

 

Учебният календар е пълен с пъстри и цветни дни. Но най-вълнуващият за първокласниците е празникът на буквите. Той бележи успешното начало по пътя към знанието. Неусетно мина времето в изучаване на буквите и настъпи моментът, в който всеки първолак може гордо да заяви: „Вече мога да чета и пиша!“
Букварът е първата най-важна книжка в живота на всяко дете. Той е ключът, който отваря вратата на познанието. Той е първото стъпало от дългата стълба на науката. Учениците се разделят с него без тъга, защото поемат читанката и тя става техният нов най-добър приятел.
Гостите на тържеството бяха въведени в света на буквите с много песни, стихове и танци. Директорът на училището госпожа Даниела Дойчева поздрави учениците и получиха книжка от училището. Родителите с мили думи се обърнаха към децата и им връчиха грамоти и книжки. Тържеството завърши с празнична торта.
Мили деца, вече сами можете да четете и пишете. Пожелаваме ви много успех по пътя към знанието. Бъдете упорити! Бъдете мечтатели! Успех! С обич госпожа Шунтова и госпожа Доцинска!

shunt         shunt 2     shunt 5